HUR DET STARTADE

JOSÉ SILVA – EN FRAMGÅNGSSAGA UTAN LIKE…

Jose Silva_bildBARNDOM

José Silva föddes 1915 i Laredo, en stad i Texas, i en fattig mexikansk invandrarfamilj. När han var 4 år dog hans far i sviterna efter ett anfall av banditer under det Mexikanska inbördeskriget. I samband med detta förlorade han även sin mor och flyttade med två syskon till en äldre släkting där de växte upp under mycket fattiga förhållanden.

Redan som 6-åring fick han hjälpa till att försörja familjen genom att sälja tidningar och putsa skor. Han hade affärssinne och redan i tidiga tonåren anställde han andra ungdomar då hans lilla verksamhet växte. Hans anställda tjänade efter ett tag lika mycket per vecka som sina heltidsarbetande föräldrar och Jose själv tjänade lika mycket per dag som vilken vuxen som helst tjänade på en vecka. På det viset kunde han livnära familjen och dra in pengar till sina småsyskons skolgång.

José själv fick aldrig gå i skolan. Han upptäckte tidigt att barberaren i kvarteret hade tidningar i väntrummet och han lärde sig läsa och skriva flytande (både engelska och spanska) genom att utnyttja sina lediga stunder till att sitta där och läsa. Barberaren hade en brevkurs i radioteknik liggande i väntrummet och José fick lov att låna hem den och göra kursen på villkoret att han gjorde den i barberarens namn, så att barberaren fick diplomet.

VUXENLIV

Med eller utan diplom blev det startskottet till en ny verksamhet. José öppnade ett litet ”hål i väggen” där han tog emot och lagade radio-apparater. Denna lilla verksamhet utvecklades sedan till det största elektroniska reparationscentret i hela södra Texas.

Så småningom bytte han inriktning och började serva biomedicinska apparater. Trots sin bristande grundutbildning tog hans stora målmedvetenhet och kunskapstörst honom långt och i sitt yrkesverksamma liv fick han stor erfarenhet utav forskning.

José gifte sig så småningom och fick 10 barn. Han såg att de flesta människor runt omkring honom haft mycket bättre förutsättningar i livet men trots det saknade förmågan att blomstra – både ekonomiskt, relationsmässigt och vad gällde hälsa. Själv tyckte han det var lätt att leva och det mesta han företog sig blev bra. Han började brottas i klubben i Laredo och blev snabbt en av de bästa. Han hade aldrig några hälsoproblem och när han började sjunga så blev han snart erbjuden en tjänst vid operan! Han ville ge sina barn samma flyt i livet som han själv haft och sökte därför nyckeln till varför vissa människor så ofta hade framgång och andra inte alls.

FORSKNING OCH FRAMSTEG

Han ägnade därför 22 år av sitt liv till att forska på det mänskliga psyket. Han studerade filosofi och psykologi, anatomi och fysiologi. Han intervjuade framgångsrika människor och reste runt och studerade hos schamaner och medicinmän i olika delar av världen.

Alla dessa studier i kombination med sin stora kunskap om elektronik och sin erfarenhet av forskning var det till slut som knäckte koden.

Han blev den första att utveckla mentala tekniker med vetenskaplig bakgrund och konkreta resultat. Hans forskning skulle förändra världen och ge oss kunskap om hjärnans resurser och människans potential som ingen dittils haft en aning om.

Till en början experimenterade han med sina barn. När äldsta dottern efter kort tids övande utvecklade klockren clair-voyance, fick han blodat tand och gick med på att träna upp några grannar och vänner. Efterfrågan steg snabbt och José skapade så småningom en kurs som han kallade ”Silva Mind Control”. Den första officiella kursen hölls i slutet av 60-talet.
José började så småningom utbilda instruktörer och kursen spreds snabbt, inte bara inom USA utan även internationellt.

SILVA ULTRAMIND ESP

Strax innan sin död 1999 utvecklade José en helt ny kurs, eller som han själv sa: ”ett helt nytt system”. Han ansåg att människans utveckling gått framåt och att mänskligheten nu var redo för ännu djupare tekniker. Det nya systemet fick namnet ”Silva Ultramind ESP”. En av de stora skillnaderna från hans tidigare kurser är en teknik för att utnyttja sömnens djupa theta- och delta-frekvenser för att få vägledning från högre makter/ sitt högre jag.