5 situationer när du bör lyssna på din magkänsla!


Lyssnar du på din magkänsla? Att göra det är att låta intuitionen guida beslut i livet, vilket kan vara viktigare än du tror. Vi har alla den förmågan. Ibland känner vi på oss saker, som tex att vi ska kontakta en person eller tacka nej till ett erbjudande.
Här kommer fem exempel på ”magkänslor” som det kan vara extra viktigt att lyssna på!
 1. DEN HÄR SITUATIONEN KÄNNS FARLIG
  Ge dig inte in i en relation, ett projekt eller en situation när magkänslan säger att det inte känns tryggt. Evolutionen har försett oss med ett inre varningssystem som det är viktigt att lyssna på. Kanske handlar det inte om en livshotande risk varje gång men säkerligen ofta en onödig risk. Vill du trots allt ge dig i kast med detta så vidtag lämpliga säkerhetsåtgärder.
 2. JAG MÅR INTE BRA
  Lyssna på känslan innan det blir värre. Många ignorerar de subtila signalerna och slutar med en onödigt allvarlig eller långdragen hälsosituation. Agera på känslan och vidta lämpliga åtgärder. Kolla hellre upp en gång för mycket än en gång för lite.Notera hur du känner dig när du är i kontakt med olika personer. Finns det någon runt dig som alltid får dig att känna dig låg, trött eller orolig? I så fall vill kroppen tala om något för dig. Försök att huvudsakligen ha människor runt dig som du mår bra av – gärna bättre än innan.
  Ignorera inte intuitiva nej-känslor!
 3. HÄR BORDE JAG HJÄLPA TILL!
  Magkänslan förmedlar så klart bra saker också! Vi känner till exempel av när någon verkligen behöver hjälp. Den här instinkten visar sig starkt hos många efter naturkatastrofer, terrorattacker etc. Många reser t. ex. till Nepal nu för att hjälpa till med biståndsarbete efter jordbävningarna eller skickar pengar.
 4. DET HÄR HAR JAG NATURLIG TALANG FÖR
  Många av oss är perfektionister och vill förbereda oss minutiöst inför framträdanden av olika slag. Det kan handla om föredrag, arbetsintervjuer eller idrottsprestationer.Resultatet kan då bli att man glömmer sin spontanitet och förlorar sig i för mycket tänkande, inövade repliker eller kroppsrörelser vilket gör att allt faller platt.
  Lär dig känna in vad du har naturlig fallenhet för och våga vara dig själv i stunden så blir resultatet i regel mycket bättre.
 5. DET HÄR KÄNNS RÄTT
  Vi har många viktiga beslut att fatta i livet. Val av partner, yrke, bostad… Här spelar intuitionen mycket större roll än logiskt tänk. Det är viktigare att man trivs och mår bra än att man har en massa pengar på banken. Det är viktigare att följa sitt hjärta och ompröva gamla val än att fastna i något gammalt där man inte längre mår bra.